Индивидуализмът и негативното мислене – препятствия пред бизнеса в България

Можем да правим успешни бизнес партньорства, но първо трябва да се променим

Живеем в България и всеки ден се сблъскваме с различни предизвикателства пред нас. Бих искал да споделя едно от тези неща, които отчетливо усещам напоследък и смятам, че това много ни пречи – Индивидуализмът. Това е желанието на всяка цена да работиш сам, да се мъчиш сам и да страдаш сам.

А колко по-лесно би било ако сме по-отворени към партньорства и екипна работа.

Друга пречка пред партньорствата в бизнеса е негативизмът
Не искаш да се включиш в партньорство, не ти стиска, но не искаш и въпросното партньорство за успее, тоест „Не е важно аз да съм добре, а е важно Вуте да е зле.“ Няма как такива са условията. В такава културна среда живеем, такъв е манталитета на масата от хората в България.

Нещата не са толкова трудни и сложни колкото изглеждат на пръв поглед
Възможностите ги има и от нас зависи как ще ги експлоатираме. Трябва да имаме успешна нагласа, да търсим позитивното, да търсим възможностите край нас. А това може да стане само ако си сложим „добрите“ очила. За целта преди това трябва да свалим „лошите“ негативни очила и да се зарадваме на успеха на хората около нас. Когато те успяват значи и ние можем да успеем. Не можем да се тресем от ненавист и низки чувства и да вървим напред. Когато постигнем това или поне до известна степан се настроим на положителна вълна, пред нас ще се открият много повече възможности за успех и просперитет. Тогава ние ще започнем да се радваме на успехите на другите, те ще ни отвръщат със същите чувства и ще се отворим за повече добри възможности в живота си.

И понеже в HeyPR сме отворени към партньорства, бързам да ви насоча към един уеб ресурс, който се надявам да прочетете и да ви заинтригува. Може и да ни пишете, да коментирате или да дойдете на някоя от срещите на клуб HeyPR.

Вижте още:
Маркетинг клуб
Новости около клуб HeyPR
Ползи от участие в Маркетинг клуб

Снимка: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Ники Николаев

Коментари

Tags: , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline