Where is the business? Не го виждам…

Има много изложения, форуми и прояви провеждащи се на какви ли не теми по света. Има идеи, технологии, иновации, новини, постоянно има новини. Дали тази привидна динамика носи резултатите, които очакваме? Поне моя опит от последните години (след като започна кризата, за България визирам есента на 2008) е НЕ.
Но нещата ще се променят, няма начин промяната е сигурна, не знам каква ще е, но ще има такава, всичко тече, всичко се променя, това е сигурно.

Сега е времето за стъпка напред пред конкуренцията.

Тези, които сега се престрашат и стъпят уверено напред и инвестират в средно-рискови бизнес начинания имат големи шансове за успех. Казвам средно-рискови защото времето е такова, на утвърждаване, възстановяване и изграждане, на укрепване на доверие и на търсене на нова свежест в работата, в живота, на търсене на светлината, на топлите слънчеви лъчи на успеха. В такова време на негативна инерция и остатъчен песимизъм е нужна свежа сила. Няма как хем да искаш да заложиш на сигурното (да изкараш прехраната), хем да искаш да поведеш „стадото” към по-зелени пасбища, просто няма. Или дремеш със стадото и пасеш изгорялата трева или рискуваш, грабваш 2-3 съмишленици и тръгваш напред. Търсиш път, опитваш варианти, стратегии и успяваш да намериш зелената трева и да привлечеш стадото към нея, докато стадото не я изконсумира и така нататък и така нататък.
Хората са в инерционния поток в момента и именно затова не се случват така желаните резултати, които фирмите планират. За сметка на това времето е много удачно за инициативните и можещи хора, за нови бизнес начинания и за стартиране на бизнес.

Tags: , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline