PR щаб ще подпомага благотворителни кампании и организации

Благотворителен щаб

Благотворителен щаб

Предлагам да се съберем няколко души и да организираме Благотворителен PR щаб. Имам намерение този щаб да подпомага благотворителни инициативи с PR подкрепа, в общи линии каквото можем и колкото можем: например включваме се да подпомогнем определена благотворителна кампания, пишем 2-3 материала свърваме се с медии, осигуряваме публикуване, популяризираме чрез социални медии, чрез лични контакти, правим срещи с компании/организации дарители, спомоществователи, партньори, с частни лица.

Каква е целта?
Целта е да правим благотворителен PR, да правим добро. Със сигурност ще е много забавно и ще е приятно. Това не е труд, който ще се заплаща да си знаете, правим го за да помагаме и да караме хората да се чувстват по-добре. Първото нещо, което ще направим е да запишем едно хубаво видео навън сред природата и да си представим щаба пред хората в българския Интернет.

На кого е нужно това?
Това е една инициатива, която съм убеден, че ще донесе много ползи на много страни. Най-вече на хората, на които ще помогнем.

Как ще работим?
Ще работим на проектна база и ще се включваме, както по външни благотворителни проекти (например да подпомогнем кампания на SOS Детски селища), така ще изпълняваме и свои благотворителни проекти от А до Я. Като за начало може би ще е по-добре да подкрепяме външни проекти, докато натрупаме достатъчно опит и контакти.
Работата се организира на база възможностите, които всеки един от нас има за участие. Ако един от нашите доброволци има 5 часа тази седмица значи 5 часа, обединяваме времевия ресурс, с който може да се включи всеки от нас и получаваме например 60 човекочаса. Да приемем, че сме избрали благотворителен проект, който да подпомогнем. Предлагаме на партньора ни от този проект нашата помощ и му казваме, че можем да се включим с 60 човекочаса и със следния човешки ресурс: да кажем 20 часа копирайт, 10 часа Social, 30 часа връзки с медии. Заедно с партньора ни определяме работата, която да извършим, свършваме я, пращаме отчета на клиента и сме готови. Това е, няма нищо сложно и трудно. Напротив лесно е, убеден съм че ще е приятно и много полезно, както за хората, на които ще помогнем да получат нужните им пари, подкрепа, помощи и други, така и за всички нас, които ще участваме.

От какви хора имаме нужда?
Имаме нужда от копирайтъри, от дизайнери, от ПР специалисти, маркетинг специалисти, Social специалисти, всеки е добре дошъл.
„Сговорна дружина милион събира!“ Това е слогана на щаба.

Как да се включиш?
За всички, които искат да се включат моля пишете и-мейл на contact (at) heypr (dot) com Пишете ни с какви дейности можете да сте полезни, какъв опит имате и с какво се занимавате в момента.

С поздрав!
Ники Николаев

Снимка: freeimages.com

 

Коментари

Tags: , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline