Ти имаш думата…с Тихомир Петров

Тихомир Петров

Тихомир Петров

– Здравей Тишо,  приятно ми е да те представя на читателите на блога за онлайн маркетинг HeyPR. Предлагам ти разговора ни да бъде по-скоро неформален, за да могат наистина читателите ни да преживеят това интервю все едно, че сме при тях :). Как си ти, как я караш напоследък?
Добре съм. Боря се с несгодите на живота и се опитвам да достигна душевния мир и спокойствие в себе си, които да направят деня ми по-лек. Е, не успявам напълно, но опитите продължават.
– По какво работиш?
По себе си 🙂 Банално! Работя по кандидатурата си за университет в Дания, но и по други неща разбира се. В момента с мой колега и познат блогър от Варна разработваме един онлайн проект, който се надявам да видите през юни вече завършен. Няма да издавам подробности, че да не вземе да си видим идеята реализирана утре по-добре от нашата 🙂 хехе! Освен това работя върху моят блог за маркетинг, „Млад Маркетинг“ и по рутинната си работа в Юнитрейд Интернешънъл.
Какво те привлече към маркетинга и те запали толкова много, че да решиш да издаваш свой собствен блог?
По маркетинга ме запали желанието ми да осъществя своята мечта – да разбера света или с други думи – да разбера кое от къде идва, на къде отива, защо се движи с такава скорост и прочие. Мисля, че маркетинга, който сам по себе си не може без психологията на PR-а, може да даде отговор на много въпроси, на които хората се чудят, какъв е отговора. Защо създадох блога ли? Еми, защото искам да споделям. Живеем в ерата на интернет и е грехота да си къткаме под дюшека на дървеното си легълце своите „безценни“ тайни. Може би искам да приличам на Кръстника? Да! Определено! Той дава без да иска, а после получава без да иска, но има нужда. (леле! това май ми се получи)
Какво ти дава писането в блога Млад маркетинг?
Оооо! Дава ми много. Дава ми удовлетворение, че мога да споделям. Освен това ми дава приятели, които иначе можеше да нямам. Душевното удовлетворение обаче е най-голямо.
– Разкажи ни моля те за някой интересен маркетинг проект, който те е предизвикал да разгърнеш способностите си.
Не се сърдете, но този въпрос мисля да го оставя непопълнен. Имам зад гърба си няколко проекта, но като маркетинг специалист с едва 2 годишен опит мисля да не се изхвърлям. Тепърва мисля да разгръщам способностите си.
– Разбрах за онлайн книгата, по която работиш. Как мислиш, с какво ще привлечеш младежите, че да пожелаят да си я изтеглят и да я прочетат? Кога и къде могат да намерят онлайн книжката?
Ох! Да не й е уроки, но се надявам края на април да можете най-късно да я изтеглите. Ако някой се интересува, каква ще бъде тя, то ще ви разкрия само няколко от имената, които се съгласиха на добра воля да станат съпричастни към развитието на младите маркетьори: Жюстин Томс, Поли Козарова, Евгени Йорданов, … стига толкова. Ще привлече младежите с това, че ще бъде насочена именно към тях. Мисля, че чрез тази книга те ще получат много „valuable“ информация, която да им даде много отговори на много въпроси.
– Какво мислиш за правенето на маркетинг в България и за перспективите пред младите хора в България, има ли ги?
Маркетингът в България се ръководи от много умни и будни хора. Те са отворени към младите и към креативното в маркетинга. Това може само да ни радва. За съжаление не получават достатъчно подкрепа от държавата, а бизнеса понякога не им дава поле за изява и иска без разбиране и капиталовложение те да правят чудеса. Е няма как да стане! Перспективи за младите хора? Слабо! Но има хора, като Жюстин Томс, Поли Козарова, Оги Младенов, Ивелина Атанасова, Мартин Попов, Денислав и още няколко човека, които се стремят да ни подават ръка и да ни помагат. Това може само да ме радва, но и другият бизнес извън маркетинга трябва да „съпортне“ младежта, както се казва. Няма как да стане едностранно. Първо бизнесът трябва да се научи правилно да възприема маркетинга, а след това ние трябва професионално да си свършим работата, за да имаме добро бъдеще като маркетинг специалисти.
– Ти къде искаш да се реализираш и какво би посъветвал своите връстници?
Искам да се реализирам … чудех се дали да го кажа, но айде. Мечтата ми е след 2 години да работя за Огилви България и се надявам тази мечта да се сбъдне. Мога да посъветвам младите да четат много, да се запознават непрекъснато с нови хора и да се радват на живота. А! И не бързайте. Няма за къде 🙂
– А сега имаш възможността да приключиш този разговор, като истински маркетинг професионалист! Какво ще кажеш или може би ще направиш за финал на нашия разговор?
Хм…. ще кажа на всички, че книгата „Млад Маркетинг“ ще се разпространява безплатно само чрез едно споделяне в социалните мрежи! Enjoy it! Comming soon!

Tags: , , , ,

3 коментара "Ти имаш думата…с Тихомир Петров"

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline