Как ефективно да подсилите маркетинга си чрез социални мрежи?

Ето няколко прости насоки, които можете да използвате за да превърнете активността си в социалните медии в истински успех за бизнеса Ви.

1. Изяснете си защо сте онлайн – за да има успех вашият бизнес в социалните мрежи трябва да сте наясно защо сте там, тоест защо сте предприели онлайн представяне в една или друга социална мрежа или сайт. Когато дефинирате ясно Вашите цели ще можете да предприемете удачни стъпки за да постигате успех в това начинание.

2. Показвайте детайлна картина – когато потенциален клиент посети вашата страница е хубаво в рамките на 30 секунди да може разбере за Вас следното:

– кой сте?

– какво вършите?

– какво ще свършите за него?

След като веднъж сте привлекли потенциален клиент на сайта си, не е добре да го губите поради невъзможност да намери информация за Вашите продукти, услуги, насоки, контакти.

3. Бъдете активни – успешен маркетинг в социални мрежи се гради с време. Хората имат нужда да ви опознаят, да харесат това, което вършите и тогава да Ви се доверят. Добър начин да сте активни е да водите разговори в социални мрежи. Има различни начини да водите разговори там. Ето някои форми на комуникация в социални мрежи:

– коментар на статус ъпдейт във Фейсбук

– блог пост

– ре-туит (re-tweet) в Twitter/Туитър

Имайте специално отношение към тези отговори и им отговаряйте. Важно е, че някой е избрал да отговори на Ваше съобщение, ваше съдържание, коментар или друга информация. Комуникацията, която се случва между посетителите на вашата страница ще окаже влияние върху бизнеса ви. Ето и малко емпирични данни за това:

Според едно проучване над половината респонденти споделят, че социалните мрежи са повлияли на техните онлайн покупки, а над 3/4 от клиентите се доверяват на препоръки в социалните мрежи.

Приятели, следва продължение на този пост с други полезни подходи и идеи за маркетинг в социални мрежи. Дръжте под око:

нашата фейсбук страница: www.facebook.com/heypr

twitter профил: Nik_from_HeyPR

Tags: , , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline