Има ли изход от кризата на взаимоотношенията?

Живеем във време на кризи.
Една тиха криза, която днес ясно се усеща,… почти може да се пипне във въздуха, това е кризата на взаимоотношенията, бих я нарекъл дори криза на духа.

Какво е това криза на духа?
Няма да правя анализ защо и как се е появила тази криза, психолозите и социолозите сигурно ще се справят по-добре от мен с тази задача. Знам само, че всички до един, цялото ни общество губи от този дефицит – дефицит на качествени човешки взаимоотношения, доверие и подкрепа. Липсата на тези неща подкопава цялото общество, намалява продуктивността и щастието на всеки един от нас.

Това явление със сигурност не е проблем само в България. Защо да не сме ние едни от първите, които да се вземат в ръце и да излязат от ситуацията по-силни от преди!

Какво може да се направи?
Според мен много на брой малки неща могат да ни помогнат да излезем от това положение. Ние сами трябва да си осигуряваме тези неща един на друг, това са малки жестове, малки стимули, малки усмивки, но от сърце, малка подкрепа в големи моменти, малко да изслушаш някой, малко повече да обръщаш внимание на хората и света около теб. И хоп, няма криза на взаимоотношенията, няма криза на духа. Изведнъж изчезна.

Ще кажете изглежда супер лесно! Само така изглежда, не е никак лесно, особено когато всекидневно общуваш активно с десетина човека или повече, всеки със своите особености, очаквания, проблеми. Така е но можем да опитаме.

Коментари
Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline