Краят на 2010 година предлага добри възможности за бизнес

Редица браншове са в затруднено положение, пазарът бавно се стабилизира, рецесията е все още факт, хората имат нужда от помощ и разбиране.

В такова време на трудности и ниска динамика на бизнес средата хората искат нещата да се движат по-бързо, искат повече клиенти, искат резултати сега, искат някой да им помогне, искат да бъдат изслушани. Тази среда е благоприятна за тези предприемчиви хора и фирми, които могат да използват момента и да намерят начин да помогнат на други, които се нуждаят от тяхната помощ.

Например ако сте ИТ фирма и продуктът Ви е полезен за някого, сега е моментът да се опитате да му помогнете. Важно е обаче как ще подходите за да имате успех в начинанието. Трябва да знаете, че хората са много чувствителни към „натрапници“, които искат да продадат нещо на всяка цена. По-добър начин е Вие да се явите в ролята на консултанти. Трябва да консултирате потенциалните клиенти така, че да можете да им помогнете да решат най-наболелите си проблеми в момента (разбира се свързани с областта, в която Вие сте експерти).

Определете проблемите, които имат Вашите таргет групи
Помислете от техния ъгъл, проучете източници на информация от тяхната кухня, свържете се с представители от тези таргет групи, направете маркетингово проучване за проблемите на най-важните за Вашия бизнес сегменти, направете списък с тези проблеми, можете да ги градирате, според влиянието, което оказват върху всяка таргет група. После помислете в решаването на кои от тези проблеми можете да помогнете Вие. Не мислете само за продажби на продуктите си. Мислете как да помогнете. После възможностите за осребряване на помощта Ви ще започнат да се появяват.

Оставете парите сами да дойдат
Те наистина не са най-важното нещо на света. Разбира се трябва да гледате и от финансова гледна точка върху времето и усилията, които инвестирате. Обмислете и опростете финансовите си условия. Финансовите схеми трябва да са прости и съобразени с интересите и на двете страни, както на клиента, така и Вашата. Вие помагате, показвате способността си да сте от полза за клиента, показвате че търсите изгодни за него начини, но когато стигнете до заплащане на Вашите продукти и услуги се стремете да сте обективни, внимателни, безпристрастни. В настоящия период трябва първо да дадете и после да търсите финансова отплата. Не се притеснявайте, че някой ще открадне идеите Ви и подхода Ви.

Какво можете да направите?
В такъв период клиентите все повече търсят пасивни източници на информация – интернет, социални мрежи и други, където могат да прочетат, да видят, да попитат, да прегледат изпратените им отговори по всяко време, без някой да ги притеснява директно по телефона, по и-мейла, по факса. Не забравяйте, че те търсят спокойствие, не влизайте в тяхното лично пространство. Провеждането на web маркетинг кампания чрез качествено и предлагащо решения на проблемите на таргет групите web съдържание, може да се окаже за Вас много успешен начин за спечелване на нови клиенти.

Tags: , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline