И-мейл маркетинг кампании – малко полезна информация

Ще ви предложа някои мои наблюдения върху и-мейл маркетинга и възможностите за доставяне на вашето и-мейл съдържание до получатели, които желаят да го получат.

Наблюдавам все по-голяма спам активност от маркетолози, които претендират за сериозни играчи и обслужват сериозни клиенти и проекти. Такъв пример е рекламирането на семинара на Браян Трейси чрез и-мейл маркетинг. Лично аз съм прочел вече поне няколко пъти чрез линкове в социалните мрежи и други социални съобщения за това предстоящо събитие. Имам някаква идея и нагласа за него, тоест вече имам тази информация и мога да преценя дали искам или не искам да го посетя. Това е все едно да посетиш супермаркета и да видиш определен колбас на щанда с прилежаща информация за него, разхождаш се, преценяваш и както обикаляш някои служител се приближава до тебе и започва да се опитва да вкара съответния колбас в кошницата ти. Какво ще направиш ти? Ми автоматично развиваш съпротива срямо него. Дори и този колбас да е много хубав ти не го искаш, с него са нарушили личното ти пространство и твоето право да избереш дали го искаш или не.

Същото е и с нежеланите и-мейл съобщения. Вече има законова регулация да се сравняват маркетинговите и-мейл бази данни спрямо база данни на Комисията за Защита на Потребителите – където се водят и-мейли, чиито потребители са заявили, че не искат да получават нежелани съобщения – и съвпаденията между и-мейлинг базата и базата на КЗП да се изтриват. Това става чрез специализиран софтуер, за който можете да прочетете тук .Чисто законово това ви дава право да продължавате да изпращате нежелани и-мейл съобщения, след като сте си пречистили списъка в КЗП преди това.

Но как изглеждат нещата от маркетингова и потребителска гледна точка?
От потребителска гледна точка този канал или по-точно използван по този „йезуитски“ начин вече почти не работи?

Какво работи в и-мейл маркетинга?
За да проведете успешна и-мейл маркетинг кампания най-добре е да имате база данни с и-мейли, чиито притежатели лично са изявили своето желание да им изпращате вашите съобщения по определена тематика. Тогава тези потребители очакват да получават от вас информация, защото за тях вие сте ценен източник на знание, добри идеи, лидерско мислене. Това вече е друго, така имате реални шансове за успех.

За да научите как да генерирате такива списъци с и-мейли, които са наистина ценни, следете редовно нашия блог, а ако искате някакви съвети, насоки можете да ни пишете или направо да коментирате директно в блога.

Tags: , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline