Избрано от стената на клуб HeyPR – част 3

PR, пр, услуги, бизнес, идеи, стратегииЗа Корпоративната Социална Отговорност (КСО)
Ако една компания наистина иска да се развива устойчиво, то Корпоративната Социална Отговорност е бих казал задължително нещо – и то не само на книга, става дума за целенасочена, креативна работа по КСО с отделяне на подобаващ на нивото на развитие на компанията бюджет. Само така може да се гради бизнес, основан на човешки ценности, и бизнес, чиято висша цел е развитие на обществото и на общността, в която се развива. Истинският социално отговорен бизнес трябва да е готов да работи с минимум печалба в името на изграждането на едно по-добро общество.

За PR поривите
Мисля, че ако си истински PR то това означава, че си мотивиран, нахъсен дори, да правиш интересни неща, да търсиш нови начини за ефективно общуване. Освен това за да си добър PR трябва да си доста отворен към новото, различното, към споделяне на гледната ти точка и търсене на обратна връзка спрямо нея. Това би трябвало да те води към висини в професията. На база това колко сте отворени и колко споделяте тук колеги, си вадя извода, че може би не ви се занимава особено или пък има нещо друго, което заглушава порива към гореспоменатите трепети. Моля да приемете това като колегиален, интелектуален стимул към вас да сте по-активни в тази група. Respect!

За отношението
Обръщайте подобаващо внимание на всеки, който се обръща към вас за нещо. Дори и да трябва да откажете, то отклонете човека с уважение. Всеки контакт остава. Казвам ви го от личен опит. Хората не искат да общуват, да работят и да купуват от хора, които не са се отнесли с внимание към тях.

За конкуренцията
Един добър PR (важи и за всяка друга професия) не би трябвало да се притеснява от конкуренцията. Би трябвало да я приветства. Конкуренцията ни дава възможност да се обогатяваме, да се развиваме, да вървим напред.

За висшето образование в България
Истината е, че студентите, които искат да научат и да бъдат добри специалисти, се справят и намират начин. Проблемът е, че в целостта си, образованието по публични комуникации, особено в университетите извън големите градове, е откъснато от новите неща.
Стоян Стоянов

Маркетинг истини
В маркетинга, както и с жените общоприетите схеми почти не работят. Друга истина, която ще ви разкрия е, че инвестицията в добър онлай маркетинг не е за всеки и понякога 5 изключителни срещи могат да ви спестят хиляди левове инвестирани в онлайн маркетинг. Третата истина е, че огромна част от съдържанието, изписано по маркетингови сайтове и блогове не върши почти никаква работа и ровенето в него не си струва.

За бъбривостта
С много думи и ненужни приказки много лесно можете да фрустрирате събеседниците си, което влошава имиджа ви. Така че умната с приказките. Особено е вредно да се губи ценно време на останалите.

За изненадите
Ако искате да имате успех не спирайте да изненадвате другите. Неочакваните ходове от една страна обезоръжават другата страна, а от друга я карат да бъда привлечена от вас.

За отношенията
PR е за изграждане на отношение и на взаимоотношения. Маркетингът е за привличане.

За стойностните служители
Проблемът с комуникацията идва от липсата на подходяща квалификация, като започнем от образованието в БГ, до курсовете и семинарите на частните фирми…Нека питаме коя е най-важната стъпка от търговския процес примерно, тъй като там се изискват наистина добри комуникативни умения и да видим какви ще са отговорите…аз се съмнявам, че някой ще знае, макар и това да е абсолютно задължително правило за добрата комуникацията като цяло…
Боян Москов

и пак..

Според мен намирането на качествени служители е все така трудно. Много претенции, несериозно отношение и липса на търпение от страна на кандидатите. По отношение на партньорствата – като че ли е с една идея по лесно, но само що се отнася до опознаването. Контакта си остава виртуален. Истината е, че няма как да се спестят усилията в самото общуване.
Деляна Петкова

За призванието на предприемача
В Световната седмица на предприемачеството ви предизвиквам: Не мислете толкова за финансовата страна на бизнеса, а вижте какво ви е на сърце, от там насетне ще си покаже как да вървите напред. Според мен да правите бизнес заради самия бизнес (просто за да сте предприемачи) е рисковано. Пък и нали на вас трябва да ви е комфортно, приятно да я работите тази работа.

За да следите всичко, което се случва около агенция HeyPR, включете се в нашата Фейсбук група и харесайте страницата ни във Фейсбук. За да ви бъдем още по-полезни ни се обадете или ни пишете с конкретни въпроси и нужди, които имате.

Снимка: Stock.XCHNG

 

Коментари

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline