Избрано от стената на клуб HeyPR – част 4

pr идеи

Идеи за по-добър PR

 

За PR

PR е за изграждане на отношение и на взаимоотношения. Маркетингът е за привличане.

За успеха

Ако искате да имате успех, не спирайте да изненадвате другите. Неочакваните ходове от една страна обезоръжават другата страна, а от друга я карат да бъде привлечена от вас.

За бъбривостта

С много думи и ненужни приказки много лесно можете да фрустрирате събеседниците си, което влошава имиджа ви. Така че умната с приказките. Особено е вредно да се губи ценно време на останалите.

За идеите

Споделените идеи имат невероятния шанс да бъдат обсъждани, оценявани, отхвърляни, потвърждавани, модифицирани, развивани, дори понякога крадени. Някои идеи биват подлагани на жесток тест, който изчиства всичко ненужно и слабо и развива онова зрънце, което може да промени живота ни.

За общоприетoто

В маркетинга, както и с жените общоприетите схеми почти не работят. Друга истина, която ще ви разкрия е, че инвестицията в добър онлайн маркетинг не е за всеки. Понякога 5 изключителни срещи могат да ви спестят хиляди левове инвестирани в онлайн маркетинг. Третата истина е, че огромна част от съдържанието, изписано по маркетингови сайтове и блогове не върши почти никаква работа и ровенето в него не си струва.

За конкуренцията

Един добър PR, важи и за всяка друга професия, не би трябвало да се притеснява от конкуренцията. Би трябвало да я приветства. Конкуренцията ни дава възможност да се обогатяваме, да се развиваме, да вървим напред.

За онлайн средата

Честно казано не знам хората в бранша дали осъзнават колко е назад България от гледна точка на онлайн инициативи и колко възможности за бизнес има в тази посока. И наистина ще е хубаво да има малко повече активност, да се събираме хора, които имаме визия, интересни идеи, тогава нещата ще започват да се променят. Но аз все по-малко имам желание на някой да му наливам насила моето виждане, който иска да постигне нещо търси възможности и така достига и до други хора на неговата вълна.

За думите

Едно обмислено изречение е по-ценно от 10 безсмислени срещи.

За отношението

Обръщайте подобаващо внимание на всеки, който се обръща към вас за нещо. Дори и да трябва да откажете, то отклонете човека с уважение. Всеки контакт остава. Казвам ви го от личен опит. Хората не искат да общуват, да работят и да купуват от хора, които не са се отнесли с внимание към тях.

За имиджа

Виж кой му прави PR-a и ще разбереш що за CEO e.

За КСО

Ако една компания наистина иска да се развива устойчиво, то Корпоративната Социална Отговорност (КСО) е бих казал задължително нещо – и то не само на книга, става дума за целенасочена, креативна работа по КСО с отделяне на подобаващ на нивото на развитие на компанията бюджет. Само така може да се гради бизнес, основан на човешки ценности, и бизнес, чиято висша цел е развитие на обществото и на общността, в която се развива.

За Интернет

Интернет е трибуна за всеки, който иска да се изяви. Мрежата ти дава възможност да се представиш и да се утвърдиш, в това, което правиш най-добре.

За личния успех

В близкото минало всеки от нас изпълняваше конкретна роля. Сценариите се пишеха от църквата и корпорацията. Днес вече не е така. За да постигнеш успех на сцената като импровизатор, трябва да потърсиш отговорите на важни въпроси, касаещи самия теб. Трябва да познаваш себе си до съвършенство и да имаш конкретни цели. Подходът може да се нарече „индивидуален целеви мениджмънт“. Самоопределяйки се, вие получавате възможност да живеете по-добре. Именно поради това задълженията на ръководителите днес са коренно различни. Те трябва да създават хаос и несигурност. Истинските лидери предизвикват хората. Те не ги контролират, а ги освобождават. /книга Funky Business Бизнесът на бъдещето, Кьел Нордстрьом, Йонас Ридерстреле/

За ръководителите

За да има една организация успех, нейните представители от високо ниво трбва да знаят да мълчат, кога и какво да говорят, да наблюдават и да контактуват с правилните хора. Това го умеят малко хора.

За PR

PR-ът трябва да създава една по-добра реалност за компанията и нейните публики.

За контактите

Големите контакти се правят на живо, а не онлайн, но онлайн-а помага.

Снимка: freeimages.com

Коментари

Tags: , , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline