Дисциплината в социалния маркетинг може да ни спаси от загуби и неуспехи

Петък е, август е, та да драсна нещо тука за любимите почитатели на моето блогче.
Относно така модерния social marketing искам да изкажа някои мои наблюдения. Интересен е този маркетинг, безспорно много модерен, но доколко полезен и ефективен може да бъде и дали да го ползва човек? И доколко може да му донесе успехи в работен план? Защото иначе за лаф с приятели фейса е номер 1. Много се изписа, изговори и продължава да се пише (както виждате и тук :)) и си мисля, че не трябва да преекспонираме толкова много social media маркетинга, а по-скоро да го оставим да се развива естествено заедно с другите маркетинг активности на фирмата. То май и няма как да го форсираме особено, защото и самото му име „social“ (социален, свързан с общуване между хора) подсказва, че непринудеността и възможността да общуваш леко и естествено са в основата му. Така че инвестирането на много време в безсмислени дискусии може да окаже вредно въздействие върху бизнес активностите и резултатите.

Бихме могли да планираме (и разбира се периодично да преразглеждаме) целите на нашите social комуникации, свързани с работата ни. Мисля, че това би ни дало целенасоченост и би ни спестило време.
Друго нещо е обединяване на основните ни социални акаунти в единна софтуерна платформа, за да ни е по-лесно и пак да инвестираме по-малко време в това (можеш да прочетеш тук).
Социалният момент много предразполага към свободни приказки за разтоварване и това също трябва да се заложи в социалните ни програми, но да не се прекалява тоест да редуваме бизнеса със закачки, релакс, но някак естествено, както се случва в  живота ни, в ежедневието.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline