Как да повишим мотивацията на служителите в 5 стъпки?

немотивиран служител

Мотивацията е горивото на успеха във всяко едно начинание – било то бизнес, НПО или клуб по спортни танци. Ето защо разсъждаването по тази тема, наблюденията и предприемането на адекватни действия, могат да окажат голямо влияние.
Тази статия е насочена към PR специалисти, ангажирани с вътрешните комуникации и взаимоотношения в организацията си. Въпреки това статията би помогнала много и на всеки отдаден мениджър.
Като вътрешен комуникатор вие можете да използвате следния план за действие:

Read the rest of Как да повишим мотивацията на служителите в 5 стъпки?

Избрано от стената на клуб HeyPR – част 5

За медиите
Замисляли ли сте се дали не отдаваме прекалено голяма почит на медиите, знайте че те имат нужда от нас, като източници на ценна информация, която да публикуват: информация за компании, личности, идеи, нововъведения, открития и други и други.

За консултантите
Понякога едно изречение внася съвсем нов поглед върху ситуация, проблем, взаимоотношения. За да можеш да имаш човек, който да те консултира мъдро и разумно, ти трябва да го познаваш добре и той трябва да те познава добре! Времето, контактите и работата с този човек могат да създадат професионални отношения и приятелство за цял живот. Жалко е, че в България тези неща звучат почти, като приказка. Защо ли?!

За нагласата
Околните хора ни възприемат първо по това как изглеждаме, как се държим и какво излъчваме. Ако излъчваме страх, неувереност и притеснение ние неминуемо получаваме недоверие и ограничения. И как иначе при положение, че невербално сме заявили това. Но ако излъчваме спокойствие, увереност и стабилност тогава,…. гледайте само какво става тогава. Вие си избирате какво искате да получите! Сещайте се за това от време на време през деня. И работете върху външния вид, походката, увереността си! Малко тренировки никога не са излишни.

Read the rest of Избрано от стената на клуб HeyPR – част 5

Posted in PR Клуб by Ники Николаев. No Comments

Интерактивна комуникация, част 2 (Видео)

Здравей читателю на сайта HeyPR,

Бих желал да споделя с теб видеото Интерактивна комуникация, част 2. То е част от видео рубриката HeyPR talk show. В това издание на HeyPR talk show говорим с г-жа Снежана Калчева, управител на фирма Бизнес Дей.

Обсъждаме следните въпроси:
1. Резултатна комуникация – постигане на комуникационните цели.
2. Подготовка за срещи.
3. Работа върху нас самите – как да използваме силните си страни и качества и да градим комуникационните си стратегии и комуникационното си развитие върху тях.

Надявам се, че това представяне ще ти бъде интересно. Сигурно ще научиш нещо ново, ще ти хрумнат идеи и в резултат ще подобриш своята комуникация.

Ако след като гледаш шоуто решиш, че имаш какво да споделиш в HeyPR talk show, моля изпрати ни и-мейл.

Научи повече за HeyPR Talk Show тук

Абонирай се за YouTube канала ни тук и cподели HeyPR видео с твоите приятели.

Включи се в нашата Фейсбук група тук.

Приятнo гледане!

Read the rest of Интерактивна комуникация, част 2 (Видео)

Интерактивна комуникация, част 1

Здравей читателю на сайта HeyPR,

Бих желал да споделя с теб видеото Интерактивна комуникация, част 1. То е част от видео рубриката HeyPR talk show. В него разгледахме няколко основни теми:
1. Как да се представим?
2. Как да слушаме ефективно?
3. Как да представяме успешно идеите си пред екипи, бордове, организации, на индивидуални срещи и други?
4. Да говорим емоционално без да обсебваме околните.

Надявам се, че това представяне ще ти бъде интересно. Сигурно ще научиш нещо ново, ще ти хрумнат идеи и в резултат ще подобриш своята комуникация. В това издание на HeyPR talk show мой гост е г-н Стоян Плачков – партньор във фирма за софтуерни решения Би Пи Ем Проджект.

Ако след като гледаш шоуто решиш, че имаш какво да споделиш в HeyPR talk show, моля изпрати ни и-мейл.

Приятнo гледане!

Read the rest of Интерактивна комуникация, част 1

Избрано от стената на клуб HeyPR – част 4

pr идеи

Идеи за по-добър PR

 

За PR

PR е за изграждане на отношение и на взаимоотношения. Маркетингът е за привличане.

За успеха

Ако искате да имате успех, не спирайте да изненадвате другите. Неочакваните ходове от една страна обезоръжават другата страна, а от друга я карат да бъде привлечена от вас.

Read the rest of Избрано от стената на клуб HeyPR – част 4

Tags: , , , ,
Posted in Клуб by Ники Николаев. No Comments

Как фирмата да се справи с апатията в офиса?

апатични служители

Апатията или състоянието на безразличие у служителите, е все по-чест проблем на все повече организации. Слабата концентрация, блуждаещите мисли на служителите и трудността да се концентрират върху важните задачи, спъват бизнеса. Всяка година компаниите губят огромни средства и позиции, пропускат нови възможности поради апатия на служителите си. Това е „заразно“ психологическо състояние в много от фирмите в България.

Read the rest of Как фирмата да се справи с апатията в офиса?

Posted in PR Бизнес консултиране by Ники Николаев. 1 Comment

Комуникационна стратегия на правен проект

lawyerУважаеми клиенти, на 7 Октомври 2014 година имах удоволствието да направя представяне по темата „Комуникационна стратегия на правен проект“, като част от Франчайзинг обучение на нашия клиент ФЕД България, провело се в Хотел Експо, град София. Понеже темата е изключително актуална и важна за всеки един адвокат и юрист, който работи по правен проект, сега споделям презентацията с вас, читателите на нашия сайт. За да пуснете презентацията първо изтеглете .pps файла на компютъра си, за да го стартирате трябва да имате инсталиран MS Powerpoint. При желание на някой от вас, бих могъл да направя лично представяне пред екипа ви. Личното представяне отнема около 30 минути. На него вие ще научите какво можете да направите за да минимизирате комуникационния риск във всеки от правните проекти, по които работите вие и вашия екип. Комуникационният риск, когато не е покрит, може да доведе до правни рискове и загуби! Защо да не го покрием заедно! Агенция HeyPR подпомага своите клиенти да сведат до минимум комуникационния риск в своите проекти и да се съсредоточат върху това, което умеят най-добре, областта на своята професия и експертиза.

Снимка: freeimages.com

Posted in PR by Ники Николаев. No Comments

PR щаб ще подпомага благотворителни кампании и организации

Благотворителен щаб

Благотворителен щаб

Предлагам да се съберем няколко души и да организираме Благотворителен PR щаб. Имам намерение този щаб да подпомага благотворителни инициативи с PR подкрепа, в общи линии каквото можем и колкото можем: например включваме се да подпомогнем определена благотворителна кампания, пишем 2-3 материала свърваме се с медии, осигуряваме публикуване, популяризираме чрез социални медии, чрез лични контакти, правим срещи с компании/организации дарители, спомоществователи, партньори, с частни лица.

Read the rest of PR щаб ще подпомага благотворителни кампании и организации

Баланс между офлайн и онлайн публичност

Баланс между онлайн и офлайн публичност

Баланс между онлайн и офлайн публичност

Знаете ли какво казва Spike Jones, експерт по маркетинг от уста на уста:
Социалните медии са Голямо нещо, но изглежда, че повечето от брандовете, които се опитват да общуват с клиентите си, са забравили какво означава „да общуваш“, забравили сме с кого се опитваме да комуникираме: а именно: с човешки същества!

Read the rest of Баланс между офлайн и онлайн публичност

Устойчив бизнес модел във фирмата чрез Голяма социална цел!

голяма социална цел

голяма социална цел

Има едно направление, което е също толкова важно колкото бизнес стратегията и бизнес целите на една компания – Голямата социална цел! Знам, знам, че не сте благотворително дружество, но това е важно за вас и за бизнес успеха на фирмата ви.

Read the rest of Устойчив бизнес модел във фирмата чрез Голяма социална цел!

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline