Баланс между офлайн и онлайн публичност

Баланс между онлайн и офлайн публичност

Баланс между онлайн и офлайн публичност

Знаете ли какво казва Spike Jones, експерт по маркетинг от уста на уста:
Социалните медии са Голямо нещо, но изглежда, че повечето от брандовете, които се опитват да общуват с клиентите си, са забравили какво означава „да общуваш“, забравили сме с кого се опитваме да комуникираме: а именно: с човешки същества!

Едно от интересните неща за човешките същества казва той, е че ние сме преди всичко СОЦИАЛНИ същества! Ние жадуваме за човешко взаимодействие и преди всичко човешки контакт. Мозъците ни са устроени да четат изражения на лицето, тон на гласа, езика на тялото и всичко това в контекста на света, който ни заобикаля наоколо – в дом, в бар, в ресторант, навън на разходка. И докато социалните медии могат да играят определена роля ние не трябва да забравяме, че те са са само една стрела в колчана на маркетинга от уста на уста.

Karla Bunney, Project manager в Limelight Sports пък споделя пък, че онлай общностите са безценни. И че когато брандовете създават добри офлайн възможности за тези общности, точно тогава тези брандове постигат максимал на дълбочина на взаимодействието и генерират най-висока възвръщаемост на инвестициите. Чрез събития и офлайн активности брандовете канят потребителя в своя свят. Конкретен пример, който посочва Карла е концепцията на ike: Nike She Runs 10km, която е постигнала незабравимо изживяване за „Nike She Runs“ онлайн общността! С тази своя комуникационна концепция Nike постига 6000 ангажирани посланници на марката си, активо споделящи в социалните мрежи и докато маратонките им са се продавали директно с входа за Nike She Runs 10km, истинската победа за Nike от този комуникационен проект може да се измери с лоялността към марката, която е изградена у тези жени. Нещо което не би могло да се случи без офлайн мероприятието!

Виждате колко е интересно всичко това! Затова ви каня на 10 април от 19ч. на месечна среща на клуб HeyPR. Тема на срещата: Баланс между офлайн и онлайн публичност!

Място на срещата: Бистро 53 на бул България 53 в град София. Заповядайте в света на HeyPR!

Коментари

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline